top of page

Pronasjon / Overpronasjon


Ordet pronasjon (overpronasjon) er for tiden vanlig brukt i sportsbutikker når en skal kjøpe seg joggesko. Pronasjon betyr at ankelen/hæl heller innover mot indre fotrand unger gange eller aktivitet.Det kalles også for hæl i valgus.

Ses en foten bakfra vil ankelen og hæl ikke har riktig eller optimal vinkel. Dette kan også påvirke knærne slik at også de blir noe innoverdreid. Tilstanden kan føre til smerter i både ankler og knær på innsiden. Også i selve fotbladet. Pronasjon er ofte knyttet til plattfot,men ikke nødvendigvis.

Disse sliter da skoene på innsiden og trenger gjerne mer stabil sko og hælkappe for å holde foten på plass.Tilstanden kan forbedres med såler, som støtter og gir ankel / hæl nødvendig støtte.Her vises pronasjon med og uten såle.

Siste innlegg
Følg oss
  • Facebook Basic Square
bottom of page