top of page

Øyegym-brille


Øyegym-brillen vil kunne gi et skarpere syn i et brett spekter av øye. Dessuten vil øynene kunne gjenvinne sin naturlige bevegelighet og sentrale fiksering som er viktig for et friskt øye.

At øyene beveger seg symmetrisk er helt relevant for vår kroppsholdningen. Hjernen bruker øyene som referanse på hvordan vi beveger oss. Om hjernen ikke mottar korrekt informasjon fra øye muskulaturen vil man få en muskulær skjevhet av bekken, rygg og skulderparti.

Det er velkjent at fysisk trening er sunt for kroppen. Men hva gjør vi med øyemuskelaturen vår? Levemåten vår fører til at vi utfører visuelle oppgaver med objekter som ligger innenfor gangavstand, lesing, skriving, sying, tv-titting, data o.s.v., veldig ofte med utilstrekkelig belysning. Disse dårlige vanene skaper stress for øynene og vil igjen kunne føre til dårlig syn. Har man astigmatisme (skjeve hornhinner) i tillegg, så vil det forsterke stresset, som ofte fører til hodepine, nakkeproblemer, kløende øyne, tåkesyn og dårlig konsentrasjon. Ved å bruke øyegym-briller, kan man trene opp bevegelsesmønsteret til øynene igjen.

Hvordan virker øyegym-brillene?

Øyegym-brillen er laget med mange små hull. Ved å se gjennom et hull, fokuseres lys direkte på netthinnen og en ser bedre, unngår skjevheter som forårsakes av astigmatisme, og mangel på synsinntrykk fra fjern og nær. Mennesker som normalt ikke kan se godt på nært hold, kan vanligvis se langt klarere over lange avstander med øyegym-brillen, og mennesker som har problemer med å lese, kan se tydeligere.

Til å begynne med vil de mange hullene distrahere, men etter kort tid vil både øynene og hjernen venne seg til dem. Når du ser gjennom de små hullene, vil øynene flyte mer en de gjør når du bruker vanlige briller. Dette er gunstig. Vanlige briller har en tendens til å gjøre slik at man må anstrenge øynene mer for å konsentrere lyset, mens hullene stimulerer til bevegelse.

På grunn av dette foreslås det at man bruker brillene i korte perioder i begynnelsen, for å hindre slitasje på øynene. Når man bruker brillene, så blunk som vanlig med øynene og pust regelmessig. Forhold deg rolig og avslappet. Når du har vendt deg til brillene, bør du bruke dem ca. ½ time om dagen.

Du kan bruke øyegym-brillen når du er på kino, ser tv, arbeider ved datamaskin og lesing, om man har godt lys. De kan også brukes ute, men de hindrer side synet, så IKKE bruk dem ved bilkjøring og lignende.

Hvis du har forskjell på øynene, kan du sette tape eller svart papirlapp på det ”sterke” øyet. Du vil da kun bruke det svake øye, som vil bli stimulert, og du vil oppdage at det blir brukt. Dette vil motivere deg til å bruke dette øyet også. For å trene øyet, så se vekselvis på et punkt på avstand og på hullene i brillen. Husk: slapp av, pust og blunk.

Selger i nettbutikken for 250,-

Siste innlegg
Følg oss
  • Facebook Basic Square
bottom of page